Title Image

FAQ

Waaruit bestaat de behandeling?

Omedical maakt gebruik van de Low Level Laser. De behandeling is uitwendig, pijnloos en heeft geen bijwerkingen.

Wat is de Omedical Low Level Laser?

De Omedical laser is een FDA en CE goedgekeurde klasse 3B GAIAS laser met afgifte van minder dan 500 mW energie (vandaar Low level), waarbij het laserlicht de pijnzenuwen kalmeert en weefselherstel wordt gestimuleerd.

Hoe gaat de Omedical laserbehandeling?

Rondom de vagina wordt uitwendig een aantal punten kortdurend met de laser behandeld. Er wordt dus niets in de vagina naar binnen gebracht!

Is de behandeling pijnlijk?

Neen, de behandeling doet geen pijn, u voelt er helemaal niets van. Er komt ook geen warmte bij vrij.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor alle vrouwen met klachten van pijn bij vrijen op basis van een Vulvaire Vestibulitis en/of Vulvodynie, vaak als vaginisme geduid.

Wat is Vulvaire Vestibulitis en Vulvodynie?

Vulvair Vestibulitis: letterlijk vertaald betekent dit een ontsteking aan de vulva ingang. Het is een veel voorkomend probleem. Dit geeft een plaatselijke pijn bij de ingang van de vagina en is voortdurend aanwezig. De pijn kan versterkt worden door lang zitten, aanraken, plassen en het dragen van strakke  kleding . Ook vrijen, het inbrengen van tampons en penetratie kan de klachten verergeren.

Vulvodynie : Betekend letterlijk een pijnlijke vulva. Vrijwel dezelfde aandoening als hierboven beschreven met het enige verschil, dat bij deze aandoening vaak de gehele vulva pijnlijk is.

Wat zijn de resultaten van de behandeling?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat 80% van de behandelde vrouwen met deze methode weer kunnen vrijen zonder pijn. Klik hier voor een recente publicatie over deze behandeling.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

De meeste vrouwen hebben na 6 behandelingen verbetering van hun klachten, maar de optimale resultaten worden bereikt na 10-12 behandelingen.

Komen de klachten na enige tijd terug?

Neen, de ervaring leert dat het een definitief resultaat is.

Zijn er risico’s aan de behandeling?

Neen, de low level laser kan uw probleem niet verergeren of andere klachten doen ontstaan.

Heb ik een verwijzing nodig?

In principe heeft u geen verwijzing nodig aangezien het onverzekerde zorg betreft.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

De consulten van de intake door gynaecoloog of bekkenfysiotherapeut worden door de zorgverzekeraar vergoed, mits u door de huisarts verwezen bent (voor gynaecoloog).

De bekkenfysiotherapeut wordt vergoed indien u voldoende aanvullend verzekerd bent.

Voor de Laserbehandeling is op dit moment nog geen code beschikbaar waaronder deze behandeling bij de ziektekostenverzekeraar gedeclareerd kan worden. U dient deze dus zelf te voldoen.

Staat Uw vraag er niet bij?

Neem dan contact op via ons contactformulier. We helpen U graag!