Title Image

Behandeling

Wat houdt de behandeling precies in?

Tot nu toe was er nog geen afdoende behandeling voor dit probleem. Omedical biedt een nieuwe, unieke behandeling aan. Uit onderzoek blijkt dat bij deze nieuwe behandeling ruim 80% van de vrouwen een positief resultaat heeft. De behandeling wordt uitgevoerd door BIG geregistreerde therapeuten die ervaring hebben om in dit gebied te behandelen.

Stap 1

Intake/Consult

Het consult (intake gesprek) wordt uitgevoerd door een BIG geregistreerde bekkenfysiotherapeut. Er wordt tijdens het intake-gesprek o.a. nagegaan of u voor de behandeling in aanmerking komt. De Low Level Laser therapie wordt gegeven aan vrouwen die last hebben van pijn bij vrijen ten gevolge van Vulvair Vestibulitis of Vulvodynie. U kunt met of zonder verwijzing van huisarts, gynaecoloog of bekkenfysiotherapeut bij ons terecht.

Indien U in aanmerking komt kunt u mogelijk direct een eerste behandeling krijgen.

Stap 2

Diagnose

Omedical werkt samen met een arts en/of bekkentherapeut om een goede diagnose te stellen en het beste resultaat uit de behandelingen te halen. De Low Level Laser therapie wordt gegeven aan vrouwen die last hebben van pijn bij vrijen ten gevolge van Vulvair Vestibulitis of Vulvodynie.

Stap 3

Behandeling

De therapeut maakt gebruik van de Low Level Laser. Met de laserprobe worden diverse punten rondom de vagina uitwendig en kortdurend gelaserd. U voelt hier niets van. De behandeling heeft geen bijwerkingen. Gemiddeld hebben vrouwen 10-18 behandelingen nodig. Na een zestal behandeling kunt u pas iets van een resultaat verwachten. Is er al enig effect te merken, dan wordt de behandeling voortgezet.

De behandeling wordt uitgevoerd door professionals die door Omedical opgeleid zijn. De behandelmethode is gecertificeerd door de FDA en de EC. Uiteraard houdt Omedical zich scherp aan alle regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Stap 4

Evaluatiegesprek

Na 6 behandelingen wordt gekeken wat het effect bij u is. Er zal een evaluatiegesprek plaatsvinden met de arts of bekkenfysiotherapeut. Er wordt gekeken of een aanvullend aantal behandelingen wenselijk is voor optimaal resultaat. Als er geen verbetering is kan er besloten worden om de behandeling te beëindigen.